"Cheltuielile operatiunii (...) se ridica la peste noua miliarde de shekeli", a dezvaluit Moshe Yaalon, in cursul unei conferinte pe teme economice, la Tel Aviv. "Am atacat peste 6.000 de tinte, peste 5.000 dintre acestea prin intermediul fortelor aeriene, iar aproximativ 900 pe cai terestra si maritima", a spus el.

Dar, in pofida amplorii operatiunii, el a recunoscut ca militantii din Fasia Gaza, vizati de operatiunea israeliana lansata la 8 iulie, dispun in continuare de un arsenal deloc de neglijat. "Organizatiile teroriste din Fasia Gaza - Hamas, Jihadul Islamic si alte grupari - aveau 10.000 de proiectile la inceputul operatiunii. Astazi, ei au ramas cu 2.000 de proiectile", a spus el.

Yaalon a precizat ca fiecare racheta palestiniana interceptata de sistemul israelian antirachete costa 100.000 de dolari (aproximativ 76.000 de euro). Guvernul israelian a adoptat duminica masuri de austeritate pentru a compensa costurile prilejuite de razboi.

Razboiul dintre Israel si gruparile armate palestiniene, desfasurat in perioada 8 iulie-26 august, s-a soldat cu 2.143 de morti de partea palestiniana si 71 de cea israeliana.