Presedintele american Barack Obama a ordonat trimiterea a 350 de militari suplimentari la Bagdad, cu scopul de a proteja personalul si sediile diplomatice, a anuntat marti Casa Alba, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Acest anunt intervine la cateva ore dupa difuzarea unei inregistrari video, care inca nu a fost autentificata de catre americani, ce prezinta decapitarea unui al doilea ostatic american de catre jihadisti din cadrul gruparii ultraradicale Statul Islamic (SI). "Presedintele a autorizat Departamentul Apararii sa dea curs unei solicitari a Departamentului de Stat, care cere inca aproximativ 350 de militari pentru a proteja personalul si sediile noastre de la Bagdad", a anuntat Casa Alba intr-un comunicat.

"Vom continua sa sprijinim Guvernul irakian in eforturile pe care le depune pentru a stopa Statul Islamic, care constituie o amenintare nu doar pentru Irak, ci si pentru intreg Orientul Mijlociu si personalul si interesele americane in aceasta regiune", continua Casa Alba.

Aceasta mobilizare ridica la 820 numarul militarilor desfasurati de Statele Unite in Irak, dintre care 405 pentru protejarea personalului si sediilor diplomatice americane, a precizat Pentagonul intr-un comunicat.

Aceste forte suplimentare nu sunt trimise pentru a participa la lupte, precizeaza Casa Alba. Potrivit Casei Albe, Barack Obama, care se afla in drum spre Estonia, unde va efectua o vizita inainte de summitul NATO in Tara Galilor, "se va consulta in cursul acestei saptamani cu aliatii din cadrul Aliantei pe tema luarii unor masuri suplimentare contra SI si pentru a dezvolta o coalitie internationala in vederea elaborarii unei strategii".

Citeste si:
Ce putem face pentru a incetini schimbarea climatica in Romania
Ce putem face pentru a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Statul Islamic a pierdut un sfert din zonele pe care le-a cucerit anul trecut
Setari Cookie-uri