Ce au in comun Hitler si Putin? Niciunul dintre ei nu a ajuns la putere prin alegeri, amandoi au fost numiti "omul anului" de revista Time si amandoi au organizat Jocurile Olimpice pentru a-si imbunatati imaginea publica. La 75 de ani de la izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, jurnalistii ucraineni au gasit 10 caracteristici comune in politica liderului nazist Adolf Hitler si cea a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

"Sa fim sinceri - exactitatea analogiei este izbitoare", au scris jurnalistii ucraineni de la Slovoidilo.ua. In opinia lor, Hitler si Putin se regasesc in urmatoarele caracteristici:

1. Cultul personalitatii
2. Sistemul de propaganda
3. Revansismul
4. Politica de imperialism
5. Crearea imaginii existentei unui dusman extern
6. Folosirea problemei etnice in politica externa
7. Limitarea drepturilor cetatenilor (minoritatilor sexuale)
8. Centralizarea puterii
9. Restrictii impuse opozitiei
10. Sustinerea partidelor de extrema dreapta in Europa

Asemanarile dintre cei doi lideri nu se opresc aici. Si Hitler, si Putin au facut in cariera lor politica noua lucruri similare pentru a castiga putere. Dati CLICK pentru marirea imaginii.

Sursa foto: Unimedia

In plus, si liderului rus ii place sa picteze asa cum, de altfel, i-a placut si lui Adolf Hitler, despre care putem spune ca, din pacate, a fost refuzat de doua ori de Academia de Arte din Viena, deoarece "nu era potrivit pentru pictura".

Sursa foto: Adolf Hitler si Vladimir Putin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri