Statele Unite ale Americii sunt, in momentul de fata, dezechilibrate. Se confrunta cu provocari pe scena Siria – Irak, dar si pe frontul ucrainean. SUA nu au raspuns pentru niciuna dintre aceste situatii. Nu stiu cum ar arata succesul, ce resurse ar putea sa dedice si nici daca se vor putea descurca in cazul unei infrangeri, scrie expertul in geopolitica George Friedman intr-o analiza Stratfor.

O astfel de dilema nu este neobisnuita pentru o putere globala. Gama sa de interese si puterea extinsa creeaza oportunitati pentru evenimente neprevazute, iar aceste evenimente, in special provocari simultane in zone diferite, dau nastere la nesiguranta si confuzie Geografia SUA si puterea lor permit un grad de nesiguranta fara a se ajunge la dezastru. Insa este necesara o strategie de integrare, chiar daca aceasta strategie este doar sa te dai deoparte si sa lasi evenimentele sa-si urmeze cursul. „Nu sugerez sa fie aplicata ultima strategie, ci sustin ca, la un moment dat, confuzia trebuie lasata sa-si urmeze cursul si trebuie sa ia nastere niste intentii clare. Cand se va intampla asta, rezultatul va fi logica unei noi harti strategice ce va cuprinde ambele conflicte“, continua George Friedman.

Centrul de operatiuni: Marea Neagra

Cel mai important lucru pentru SUA este sa creeze un singur plan integrat care sa ia in considerare cele mai presante provocari. Un asemenea plan trebuie inceput prin definirea teatrului de operatiuni intr-un mod suficient de coerent din punct de vedere geografic astfel incat sa se permita o manevra politica integrata si o strategie militara.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Free Digital Photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri