Anterior, economistii de la Bloomberg au anticipat o crestere de 0,4% a productiei industriale din luna iulie. In comparatie cu luna iulie a anului trecut, productia industriala din Germania a inregistrat un avans de 2,5%. De altfel, volumul comenzilor catre fabricile din Germania a crescut cu 4,6% in iulie fata de luna precedenta, cel mai mare avans inregistrat la acest capitol in peste un an.

Riscurile unei scaderi a economiei au disparut.

"In ciuda nesigurantei din ultima vreme, industria Germaniei sta, in general, bine. Datorita comenzilor mai mari din iulie, cred ca riscurile unei scaderi a economiei au disparut", a declarat Evelyn Herrmann, conomist la BNP Paribas, potrivit Mediafax. Economia Germaniei, care s-a contractat cu 0,2% in al doilea trimestru din acest an, este cea care poate contribui decisiv la revenirea economiei din zona euro, dupa stagnarea din perioada aprilie-iunie pe fondul conflictelor din Ucraina si Orientul Mijlociu.

De altfel, Banca centrala a Germaniei a avertizat asupra faptului ca tensiunile geopolitice ar putea impiedica revenirea economiei germane in a doua jumatate a anului. In iunie, institutia a prezentat o estimare de 1,9% pentru cresterea economica in acest an si de 2% in 2015.