NATO a anuntat crearea unei forte rapide de interventie, formata din mii de militari care poti interveni in cateva zile in roice zona.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat, vineri, crearea unei forte rapide de interventie a NATO, formata din mii de militari care pot interveni in cateva zile in orice zona, "pentru a sustine aliatii". Potrivit lui Rassmusen, decizia de vineri din cadrul Summit-ului NATO reprezinta un mesaj, si anume ca NATO isi protejeaza toti aliatii, in orice moment, potrivit Mediafax.

De asemenea, potrivit Secretarului general al NATO, acesta reprezinta un mesaj si catre cei care ataca orice tara membra a Aliantei: "Daca va ganditi sa atacati un singur membru, veti suporta riposta intregii Aliante". El a mai spus ca in contextul in care Rusia ataca Ucraina, NATO trebuie sa fie pregatita pentru a lua masurile pentru a proteja aliatii. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat ca NATO a aprobat mentinerea unei prezente continue aeriene, terestre si navale in partea estica a Aliantei, unde va exista un comandament special.

Rasmussen a anuntat ca NATO a aprobat, la summit-ul din Tara Galilor, un plan de raspuns rapid pentru a intari apararea colectiva a Aliantei si pentru a demonstra solidaritatea si determinarea aliatilor. Secretarul general al NATO a mentionat ca in prezent mediul de securitate este foarte impredictibil - Rusia ataca Ucraina, in Orientul Mijlociu se manifesta violenta extrema, iar instabilitatea din Nordul Africii este in crestere. ”In aceste vremuri tulburi, NATO trebuie sa fie pregatita pentru a-si apara aliatii, pe toate tipurile de amenintari”, a continuat Rasmussen. ”Am facut deja pasi imediati pentru a mari apararea noastra. Astazi, am decis ca vom mentine o prezenta continua si activitati in aer, pe teren si pe mare, in partea estica a Aliantei, prin rotatie”, a anuntat Rassmusen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri