Reprezentanti ai Guvernului de la Kiev au semnat cu rebelii prorusi, la Minsk, un acord preliminar pentru incetarea focului in estul Ucrainei, anunta presedintele ucrainean Petro Porosenko, potrivit BBC.

Porosenko a declarat ca armistitiul urmeaza sa intre in vigoare la ora 14.00 GMT (17.00, ora Romaniei). El a facut acest anunt in contextul unor noi informatii despre confruntari armate in estul Ucrainei. Concomitent, Occidentul lucreaza in vederea inaspririi sanctiunilor impuse Rusiei.

Occidentul acuza Rusia ca trimite armament si trupe pentru a-i sustine pe insurgenti in estul Ucrainei, insa Moscova dezminte aceste acuzatii. La negocierile de la Minsk, capitala Belarusului, iau parte fostul presedinte ucrainean Leonid Kravciuc, ambasadorul rus in Ucraina Mihail Zurabov si liderii "republicilor populare" de la Donetk si Lugansk, informeaza Mediafax.

Reuniunea are loc dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de pace in sapte puncte. Planul include incetarea "operatiunilor ofensive active" atat de catre armata ucraineana, cat si de catre rebelii prorusi, monitorizarea internationala a armistitiului, un schimb neconditionat de prizonieri si crearea unor coridoare umanitare.

Citeste si:
Cinci civili ucisi in estul Ucrainei, cu 2 zile inainte de armistitiu
Cinci civili ucisi in estul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015