Clientii bancii britanice Barclays vor putea, incepand cu anul viitor, sa-si acceseze conturile si sa faca plati online folosind un dispozitiv care citeste reteaua sanguina de pe deget, relateaza The Guardian.

In prima faza, cititoarele biometrice digitale, dezvoltate in parteneriat cu Hitachi Europe, vor fi disponibile pentru cei 30.000 de clienti corporate ai bancii, sistemul urmand sa fie extins pe viitor si pentru segmental de retail, se arata intr-un comunicat al Barclays, relateaza Mediafax.

"Dispozitivul va fi introdus ca raspuns la ingrijorarea clientilor privind riscul de fraude la platile online. Reteaua de vase sanguina este dificil de replicat", au declarat oficialii bancii. Spre deosebire de cititoarele de amprente, noile dispozitive scaneaza reteaua de vase sanguine de pe deget pentru a identifica clientii. Utilizatorul trebuie doar sa conecteze cititorul la calculatorul personal si sa introduca un deget in dispozitivul special pentru a-si accesa contul.

Degetul trebuie sa fie "atasat unui corp uman viu", a declarat un purtator de cuvant al Braclays, care a mentionat ca banca nu va stoca sau publica informatiile privind retelele sanguine ale clientilor. Pentru a putea folosi noile dispozitive, clientii bancii trebuie sa detina si un card pe care sa fie imprimata amprenta digitala.

Cititoarele biometrice digitale sunt deja folosite in Polonia, in cadrul unei retele de 2.000 de ATM-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri