Rusia a avertizat sambata ca va reactiona in cazul unor noi sanctiuni economice ale Uniunii Europene, dupa acordul de principiu anuntat cu o zi inainte de statele europene impotriva Moscovei pentru atingerea adusa suveranitatii Ucrainei, relateaza AFP.

"Daca sanctiunile de pe noua lista a Uniunii Europene devin efective, va fi fara indoiala o reactie din partea noastra", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe intr-un comunicat. Ambasadorii tarilor Uniunii Europene au ajuns, vineri, la Bruxelles, la un acord de principiu pentru impunerea unui nou set de sanctiuni economice Rusiei, acuzata de implicare directa in conflictul din estul Ucrainei, relateaza Mediafax.

Moscova a criticat faptul ca UE ia o decizie de principiu cu privire la noi sanctiuni - care urmeaza sa fie aprobate oficial incepand de luni - in timp ce vineri, la Minsk, s-a anuntat un armistitiu intre trupele de la Kiev si separatistii prorusi. "Uniunea Europeana (...) trimite in fapt un semn de sustinere directa celor care sustin razboiul la Kiev, care nu sunt multumiti de intalnirea de la Minsk", continua ministerul.

"In loc sa caute febril mijloace pentru a prejudicia economia propriilor sai membri si a Rusiei, Uniunea Europeana ar face mai bine sa sustina renasterea economica a regiunii Donbas", conchide textul, referindu-se la regiunea din estul separatist al Ucrainei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri