Yahoo ar putea obtine peste 8 MLD. $ din vanzarea de actiuni Alibaba

Yahoo ar putea atrage peste 8 miliarde de dolari din vanzarea a aproximativ 122 milioane de actiuni Alibaba Group, in cadrul ofertei publice initiale pe care grupul asiatic de comert electronic o va lansa pe bursa din New York in a doua jumatate a lunii septembrie.

In urma cu doi ani, compania americana a vandut 523 milioane de actiuni Alibaba, pentru aproape 7,1 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg. Intr-un comunicat remis bursei americane, Alibaba a aratat ca intentioneza sa vanda, impreuna cu o parte din actionarii sai, 320,1 milioane de actiuni (13% ), la un pret de 60-66 de dolari pe titlu. La pretul maxim, Alibaba ar putea atrage 21,1 miliarde de dolari, cea mai mare suma obtinuta vreodata la o listare a unei companii pe bursa din New York, relateaza Mediafax.

Yahoo, care detine putin peste 22% in compania chineza, vrea sa vanda 121,7 milioane de actiuni, care i-ar putea aduce un castig de 8,03 miliarde de dolari. Yahoo a platit, in 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru actiunile pe care le detine in Alibaba. Daca reuseste sa vanda toate cele 121,7 milioane de actiuni, participatia companiei americane in Alibaba se va reduce la 16,3%. Initial, Yahoo a anuntat ca va vinde 208 milioane de actiuni Alibaba la listarea acesteia.

Cu banii obtinuti din vanzare, Yahoo ar putea finanta un nou program de rascumparare de actiuni, precum si noi achizitii, potrivit Bloomberg. De asemenea, cu noile fonduri, valoarea lichiditatilor Yahoo s-ar putea tripla, de la aproximativ 4,3 miliarde de dolari la finele lui iunie. Programul de achizitii al Yahoo a accelerat pe parcursul ultimilor doi ani, odata cu venirea la conducerea companiei a Marissei Mayer. Vineri, Yahoo a anuntat ca a cumparat compania de publicitate online Luminate, dar nu a dat detalii in privinta pretului.

Citeste si:
LISTA marilor companii ai căror angajați lucrează de acasă
Angajații Facebook lucrează...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri