Donatia familiei Chan reprezinta 75% din suma de 450 de milioane de dolari pe care Facultatea de Sanatate Publica intentiona sa o stranga pana in 2018, aceasta fiind cea mai importanta suma donata catre Harvard in cei 378 de ani de existenta ai universitatii.

Decanul facultatii, Julio Frenk, a declarat ca banii vor fi folositi pentru extinderea programelor de cercetare intreprinse de facultate si pentru acordarea de ajutoare studentilor, potrivit Mediafax. De cealalta parte, familia Chan a explicat ca a facut aceasta donatie intrucat cerecetarea in domeniul sanatatii publice are potentialul de a ajuta comunitati intregi, nu doar indivizi, cum este cazul medicinei.

Donatorul, absolvent la Harvard

"Daca ne uitam la lumea de astazi, vedem ca a evoluat intr-un sens in care sanatatea publica este mai necesara decat oricand. Daca vrem sa fim eficienti in fata amenintarilor la adresa sanatatii la nivel global, atunci sanatatea publica trebuie sa fie parte a solutiei", a declarat Gerald Chan, care a absolvit in anii '70 facultatea catre care a facut acum donatia.

De altfel, oficialii facultatii au precizat ca banii donati vor fi directionati catre gasirea de solutii pentru rezolvarea crizelor umanitare cauzate de pandemii si sustinerea sistemelor de sanatate slab dezvoltate. Gerald Chan si fratele sau, Ronnie Chan, au impreuna o avere de 3 miliarde de dolari, ocupand locul 17 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din Hong Kong.

Sursa foto: Studenti de la Universitatea Harvard