Medvedev a precizat ca suma de 40 de miliarde de dolari "doar pare" impresionanta, pentru ca Rosneft va putea sa o returneze, date fiind previziunile pozitive in ceea ce priveste performanta companiei pe term mediu si lung, potrivit Mediafax. "Compania are nevoie sa mentina ritmul productiei, din moment ce este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat. In acest sens, trebuie sa ajutam Rosneft prin mentinerea nivelului de investitii", a explicat premierul rus. Acesta a adaugat ca guvernul cauta cai concrete pentru a ajuta Rosneft.

Imprumutul, determinat de sanctiunile Occidentului

In luna august, directorul general al companiei petroliere, Igor Sechin, a cerut guernului un ajutor financiar de 40 de miliarde de dolari, din cauza sanctiunilor impuse de tarile din Vest, pe fondul conflictului din Ucraina.

Statele Unite au inclus Rosneft in randul companiilor sanctionate din cauza crizei ucrainene, ceea ce a redus drastic accesul companiei la finantare pe piata americana. Rosneft, la care statul rus detine o participatie de 70%, realizeaza 40% din productia de titei a Rusiei, cea mai mare din lume.