Premierul rus Dmitri Medvedev arata ca ajutorul de stat de peste 40 de miliarde de dolari acordat de catre guvernul rus gigantului petrolier Rosneft este rezonabila, acesta aratand ca exista garantii ca imprumutul va fi returnat, noteaza publicatia Vedomosti, citata de Ria Novosti.

Medvedev a precizat ca suma de 40 de miliarde de dolari "doar pare" impresionanta, pentru ca Rosneft va putea sa o returneze, date fiind previziunile pozitive in ceea ce priveste performanta companiei pe term mediu si lung, potrivit Mediafax. "Compania are nevoie sa mentina ritmul productiei, din moment ce este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat. In acest sens, trebuie sa ajutam Rosneft prin mentinerea nivelului de investitii", a explicat premierul rus. Acesta a adaugat ca guvernul cauta cai concrete pentru a ajuta Rosneft.

Imprumutul, determinat de sanctiunile Occidentului

In luna august, directorul general al companiei petroliere, Igor Sechin, a cerut guernului un ajutor financiar de 40 de miliarde de dolari, din cauza sanctiunilor impuse de tarile din Vest, pe fondul conflictului din Ucraina.

Statele Unite au inclus Rosneft in randul companiilor sanctionate din cauza crizei ucrainene, ceea ce a redus drastic accesul companiei la finantare pe piata americana. Rosneft, la care statul rus detine o participatie de 70%, realizeaza 40% din productia de titei a Rusiei, cea mai mare din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri