Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a inregistrat luni prima scadere din iunie 2013, la mai putin de 100 dolari pe baril, pe fondul datelor slabe privind economia Chinei si a Japoniei, care au provocat temeri legate de o scadere a cererii pentru resursele naturale.

Cotatia petrolului Brent cu livrare in octombrie este in declin cu 1,11%, respectiv cu 1,1 dolari, la 99,71 dolari pe baril, relateaza MarketWatch. Pretul petrolului de referinta pe piata americana, cu livrare in octombrie, este in scadere la New York Mercantile Exchange cu 1,39%, respectiv cu 1,21 dolari, la 92,08 dolari pe baril.

"Nu este cel mai bun inceput de saptamana, in privinta datelor economice", a declarat Matt Smith, analist la Schneider Electric, potrivit Mediafax. Piata este influentata de scaderea importurilor Chinei in luna august si de contractia economiei Japoniei cu 1,8% in trimestrul al doilea fata de trimestrul precedent, cea mai grava dupa cutremurul din 2011.

Smith a aratat ca declinul pretului petrolului este determinat si de aprecierea dolarului fata de lira sterlina. Moneda britanica este afectata de rezultatul unui sondaj de opinie care a aratat pentru prima oara ca numarul sustinatorilor independentei Scotiei a devenit mai mare decat cel al opozantilor. Un referendum pe aceasta tema va avea loc pe 18 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri