Moldova ar putea fi urmatoarea victima a Kremlinului, insa Uniunea Europeana nu se arata gata de a-i sari in aparare, incep analistii Institutului Legatum un amplu raport despre Republica Moldova, preluat intr-un articol de publicatia americana „Foreign Policy”.

Incercand sa afle care sunt motivele pentru care, in ciuda entuziasmului de acum cativa ani, „Republica Moldova si UE nu au trait fericite impreuna pana la adanci batranete”, analistii straini ajung la concluzia ca moldovenii si-au pierdut increderea in Uniunea Europeana din cauza esecului clasei politice interne de a promova cu adevarat valorile comunitare ci, in schimb, urmarindu-si in continuare propriile interese. „Cea mai evidenta si cea mai folositoare concluzie care se poate trage este ca liderii moldoveni nu mai cred cu adevarat in valorile europene, in ciuda imaginii de loialitate afisata”, scriu analistii. Printre principalele motive care stau acum in calea integrarii europene si care astfel lasa Moldova vulnerabila in fata Federatiei Ruse se regaseste coruptia. Sfera politica, juridicul si presa din Moldova sunt monopolizate de un grup restrans de persoane care folosesc puterea politica pentru a-si atinge propriile interese. Aceasta ambiguitate este doar unul dintre motivele pentru care ideea integrarii europene a devenit din ce in ce mai putin populara.

„Moldovenii asteapta un angajament imediat si vizibil fata de Europa, insa in schimb vad aceiasi oameni care detin controlul si care-si urmaresc propriile interese”, se arata in raport.

Citeste articolul integral in Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri