Saint-Gobain, lider mondial in materiale de constructii, a inregistrat o crestere de 26% a profitului in primul semestru si si-a imbunatatit tinta de profit ca urmare a rezultatelor bune generate de achizitia companiei britanice BPB, informeaza Bloomberg.

Astfel, in primele sase luni ale anului, profitul net al grupului, s-a cifrat la 813 milioane de euro, peste estimarile analistilor, de 775 milioane de euro.

"A fost un prim semestru excelent. Am inregistrat cresteri in toate sectoarele, iar aceste cresteri masive subliniaza calitatea achizitiei BPB, care a fost rapid integrata in compania noastra," afirma Jean-Louis Beffa, presedintele companiei.

Saint-Gobain a preluat in toamna anului trecut compania britanica BPB pentru suma de 6,7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai importanta miscare din istoria liderului mondial in constructii.

Gigantul Saint Gobain activeaza prin mai multe divizii pe piata materialelor de constructii din Romania, prin intermediul unor companii diferite, dar si prin Rigips Romania, companie detinuta de Saint Gobain