Tiruri de artilerie au fost trase in noaptea de miercuri spre joi la Donetk, in pofida armistitiului semnat vineri de autoritatile ucrainene si rebelii separatisti prorusi, informeaza AFP.

Jurnalistii AFP de la Donetk au auzit doua serii de tiruri in jurul orelor 03.00 si 05.00 (03.00 si 05.00, ora Romaniei), provenind din zona aeroportului, controlat de trupele ucrainene si teatrul confruntarilor in ultimele luni.
"Aeroportul a fost tinta tirurilor cu mortiera", a declarat un purtator de cuvant militar ucrainean, Oleksii Dmitraskivski.

Conform Primariei din Donetk, "noaptea a fost agitata si au fost auzite salve in oras", informeaza Mediafax. Presedintele ucrainean Petro Porosenko a afirmat miercuri ca situatia in estul Ucrainei s-a "schimbat radical" de la intrarea in vigoare, vineri, a armistitiului cu separatistii prorusi. "Situatia pe front s-a schimbat radical. Inainte de anuntarea armistitiului, Ucraina pierdea zilnic zeci de vieti de eroi", a declarat seful statului.

Dar "Ucraina nu a facut nicio concesie asupra integritatii sale teritoriale", iar estul tarii va ramane "parte a Ucrainei", a subliniat el. Kievul si separatistii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede in primul rand o incetare a focului, respectat in general, in pofida acuzatiilor reciproce de incalcare. Daca persista, armistitiul risca sa confirme pierderea controlului de catre Kiev a teritoriilor aflate in prezent sub controlul rebelilor prorusi din estul tarii.

Kievul si separatistii se acuza reciproc de incalcarea armistitiului in estul Ucrainei. Autoritatile ucrainene au anuntat marti ca patru militari ucraineni au fost ucisi in estul Ucrainei de la intrarea in vigoare a incetarii focului.

Citeste si:
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa
Wildberries, cel mai mare...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tensiuni la Moscova. Guvernul rus a demisionat