Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's Ratings Services a reafirmat notele de evaluare financiara ale Croatiei, 'BBB' pentru creditele suverane in valuta pe termen lung si nota 'A-3' pentru creditele suverane in valuta pe termen scurt, informeaza Rompres. Pentru creditele suverane pe termen lung in moneda locala croata a fost confirmat, de asemenea, ratingul 'BBB+' iar pentru creditele suverane pe termen scurt in moneda locala croata a fost confirmat ratingul 'A-2'.

Confirmarea creditelor reflecta eforturile de consolidare fiscala si stabilizarea dinamicii datoriilor externe. Perspectiva asociata acestor credite este considerata stabila.

"Ratingul croatiei este sustinut de puternicele reforme structurale din ultimii ani, de politica fiscala ancorata in procesul de integrare in UE precum si de prospectele de crestere economica", a declarat analistul de credite al Standard & Poor's, Remy Salters. Ratingul este totusi constrans de datoriile sectorului privat, corelate nevoii de reforme structurale si de performantele sectorului turistic.