Ministrul rus de Externe a acuzat Statele Unite ca vor sa "taie legaturile economice" dintre Moscova si Uniunea Europeana (UE), la o zi dupa intrarea in vigoare a noilor sanctiuni impuse de europeni rusilor din cauza presupusei implicari a Rusiei in conflictul din Ucraina, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"America vrea sa profite de situatia actuala ca sa taie legaturile economice dintre Europa si Rusia", cu scopul de a impune UE livrarile sale de gaz, al caror pret este net superior gazului rus, a declarat Serghei Lavrov, citat intr-un comunicat emis de diplomatia rusa, intr-un interviu pentru postul rus TV Centru.

Washingtonul doreste "sa-si asigure conditiile cele mai favorabile in cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial si de investitii", a adaugat el. Astfel, Statele Unite "incearca sa impuna Europei livrari de gaz lichefiat american la preturi care nu pot sa fie concurentiale raportat la pretul gazului rus", a precizat ministrul.

El a acuzat totodata UE ca este "pregatita sa-si sacrifice economia (pe altarul) politicii", subliniind ca Bruxelles-ul a decis sa pregateasca o noua serie de sanctiuni vizand Rusia, pe 5 septembrie, in ziua in care a fost semnat la Minsk un acord asupra unui armistitiu in Ucraina, "inainte de orice multumita unei initiative a presedintelui rus Vladimir Putin".

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri