Premierul britanic David Cameron a avertizat ca victoria taberei care sustine independenta in referendumul din Scotia, prevazut joi, va constitui un "divort dureros", cu consecinte extrem de importante, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Va rog, nu destramati aceasta familie", le-a spus Cameron alegatorilor, intr-o ultima pledoarie, sustinuta in portul petrolier Aberdeen, in vederea evitarii destramarii Marii Britanii, in contextul in care sondajele anunta un rezultat strans.

"Nu va fi posibila o intoarcere, o a doua sansa", a subliniat liderul conservator, intr-un discurs deosebit de voluntarist si plin de pasiune.
"Daca Scotia voteaza «da» (pentru independenta), Marea Britanie se va destrama, iar drumurile noastre se vor desparti pentru totdeuana", a adaugat el.

"Acum stiu ca numeroase persoane din Scotia au prevazut sa voteze «da»", a spus el. "Stiu, de asemenea, ca tabara «da» a prezentat o Scotie care va fi mai buna la toate nivelurile (daca este independenta)".

"Dar, atunci cand un lucru pare sa fie prea frumos ca sa fie adevarat, este pentru ca de cele mai multe ori acesta este cazul", a avertizat Cameron.

Ne este mai bine impreuna

Victoria taberei care sustine independenta va constitui "un divort dureros", a insistat el. "Aceasta va insemna ca nu vom mai impartasi aceeasi moneda, ca fortele armate pe care le-am construit impreuna in cursul secolelor se vor desparti".

"Daca (tabara) «nu» castiga joi, acest lucru va declasa un program de transfer de puteri vast si fara precedent" in domeniile politicii fiscale si a sanatatii publice, a promis din nou Cameron.

"Ne este mai bine impreuna", a conchis el, reluand sloganul campaniei unioniste: "Votati pentru ca sa ramanem impreuna (...), votati pentru a ne salva Marea Britanie".

Sursa foto: Twitter/David Cameron

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri