In aceasta zi, scotienii merg la urne pentru a lua o decizie importanta: ar trebui sa ramana partea Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord sau sa devina un stat suveran independent? Scotia ar putea deveni astfel cel mai nou stat independent din lume, dupa cazul Sudanului de Sud si cel al Kosovo.

Va avea insa Scotia aceeasi soarta precum toate celelalte natiuni tinere ale lumii? Poate ca da sau poate ca nu. Urmatorul slide evidentiaza faptul ca fiecare situatie a fost unica si nu se poate face o paralela intre Scotia de astazi cu Slovacia sau Timorul de Est, de exemplu. Chiar si asa, istoria ne arata ca granitele se schimba mult mai des decat am putea aprecia si probabil ca va dura ceva timp pana cand lucrurile se vor aseza in "noua Scotie".

Sursa foto: Shutterstock / Detail of original Scottish kilts

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri