Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian, a declarat ca organizatia terorista SI nu va fi invinsa doar cu atacuri aeriene.

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a apreciat ca organizatia terorista Stat Islamic (SI), pe care a calificat-o ca fiind un "fenomen periculos", nu va fi invinsa doar cu atacuri aeriene, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Acuzand alte natiuni ca au creat "un Frankenstein", Zarif a adaugat, in cursul unei alocutiuni sustinute la Washington in fata unui centru de reflectie, ca jihadistii din cadrul acestei organizatii nu vor fi stopati sau "eradicati prin bombardamente aeriene". Zarif a deplans din nou faptul ca Teheranul nu a fost invitat la conferinta internationala de la Paris consacrata mobilizarii impotriva SI, admitand ca tara sa ar putea sa joace un rol central in lupta impotriva jihadistilor. In opinia sa, acuzatiile Washingtonului la adresa presedintelui sirian Bashar al-Assad releva "teoria complotului". Washingtonul acuza regimul de la Damasc ca a inchis ochii in fata abuzurilor comise de SI in scopul slabirii rebelilor sirieni moderati.

Sursa foto: Shutterstock.com/Militar musulman


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria