Candidatul Partidului Republican la postul de guvernator al statului Florida, Charlie Crist, a propus ca toate societatile de asigurari din Florida sa fie obligate sa vanda polite de asigurare impotriva catastrofelor naturale, a anuntat, duminica, publicatia St Petersburg Times.

Potrivit proiectului candidatului republican, societatile de asigurari din Florida, care practica alte tipuri de asigurari decat cele de proprietati, impotriva uraganelor si inundatiilor, ar urma sa fie obligate sa practice si asigurari impotriva catastrofelor naturale, se mai spune in articolul din ziarul american St Petersburg Times citat de NewsIn.

"Aceasta propunere ar putea starni aplauze in randurile proprietarilor de locuinte care intampina dificultati in a obtine o polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, dar e limpede ca solutia propusa nu poate fi functionala", se comenteaza in articolul din St Petersburg Times. "Doi dintre cei mai importanti furnizori de polite de asigurare auto, Geico si Progressive, nici macar nu au in portofoliu produse de asigurare a proprietatilor", se mai spune in articol.

O alta propunere a republicanilor vizeaza usurarea accesului societatilor de asigurari la rezervele din Fondul pentru Uragane si Catastrofe din Florida (Florida Hurricane Catastrophe Fund), dupa o catastrofa naturala, se mai mentioneaza in articolul din St Petersburg Times. Propunerea republicana se refera la micsorarea limitei minime de despagubiri datorate pe care un asigurator trebuie sa o inregistreze inainte de a avea dreptul sa acceseze acest Fond.

Pe de alta parte, se spune in articol, senatorul democrat Rod Smith a propus crearea, de catre stat, a unui pool de reasigurare, prin care sa se acopere toate daunele produse de uragane, pana la o limita de 100.000 de dolari.

Democratii ar dori ca guvernul local al Floridei sa aprobe un proiect de infiintare a unei societati de reasigurare pentru companiile private de asigurari care practica politele impotriva catastrofelor naturale.

Potrivit lui Rod Smith, citat de St Petersburg Times, aceasta masura ar contribui la limitarea riscurilor asumate de industria privata a asigurarilor si i-ar incuraja pe asiguratori sa creeze produse de asigurare la catastrofa mai variate si la preturi mai accesibile.

"Toata lumea isi doreste crearea unui Fond National de Asigurare la Catastrofa, insa e limpede ca va mai dura pana ce Congresul va aproba unei institutii de acest tip", se mai comenteaza in articolul din St Petersburg Times. "In acest timp, criza asigurarilor de proprietati din Florida se agraveaza pe zi ce trece, fiind, de departe, problema numarul unu a statului Florida. Iar orice masura de ameliorare va necesita aprobare legislativa, precum si noi contributii financiare din partea statului si a detinatorilor de polite de asigurare", se mai spune in articol.

Potrivit St Petersburg Times, Citizens Property Insurance Corps., compania de asigurari impotriva dezastrelor administrata de statul Florida, a inregistrat anul trecut o crestere cu 50% a cifrei sale de afaceri, ajungand pe primul loc in topul asiguratorilor din Florida, cu peste un milion de contracte de asigurare aflate in derulare. Citizens Property Insurance Corps. a beneficiat, in aceasta primavara, de o suplimentare de capital social in valoare de 715 milioane dolari, in urma deciziei autoritatilor statului Florida.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri