Turcia permite, incepand de vineri, intrarea pe teritoriul sau a catorva sute de kurzi sirieni, granitele fiind deschise pentru cei care s-au refugiat din calea inaintarii jihadistilor din nord-estul Siriei, potrivit unor posturi turce de televiziune, informeaza AFP.

Sute de persoane s-au adunat incepand de joi la frontiera Turciei care, initial, a refuzat sa primeasca refugiati, preferand sa le ofere asistenta pe teritoriul sirian.

Cateva sute de persoane, in principal femei, batrani si copii intrau pe teritoriul Turciei sub privirea atenta a fortelor de securitate si camerelor televiziunilor, potrivit unei transmisiuni in direct a postului CNN-Türk, transmite Mediafax. Persoanele stramutate, care purtau in spate putine obiecte pe care le-au luat in graba din gospodarii, aratau foarte obosite, iar o femeie a lesinat la intrarea pe teritoriul turc, primind ingrijiri de la echipaje sanitare trimise la fata locului.

Refuzul Turciei de a primi refugiati, primit cu proteste

Militari turci si kurzi din Turcia, care au membri din familie printre persoanele stramutate, ajutau refugiatii sa treaca frontiera, oferindu-le apa si hrana. Fortele de securitate turce au folosit vineri dimineata gaze lacrimogene si tunuri cu apa, pe teritoriul turc, pentru a dispersa aproximativ 100 de manifestanti care protestau fata de refuzul initial de a-i primi pe refugiati al autoritatilor de la Ankara.

Timp de 24 de ore Turcia a refuzat sa primeasca persoane deplasate, al caror numar total a atins 3.000 - potrivit presei turce -, adunate de-a lungul sarmei ghimpate care desparte cele doua tari, in apropiere de localitatea turceasca Dikmetas, in sud-estul tarii.

Acesti refugiati au inceput joi sa paraseasca sectorul localitatii Ain al-Arab (Kobani in kurda), incercuita de combatanti din gruparea Statul Islamic (SI) care au preluat controlul asupra mai multor orase din zona, potrivit unui ONG sirian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri