Ucraina a anuntat ca nu va participa la urmatoare editie a concursului Eurovision din cauza costurilor de participare ridicate si a conflictelor armate din ultima perioada.

Ucraina nu va participa la editia din 2015 a concursului Eurovision, a anuntat, vineri, directorul televiziunii publice ucrainene, care a invocat costurile de participare ridicate si conflictele armate care au destabilizat in ultimele luni regiunile din estul acestei tari, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

"Stim ca Eurovisionul reprezinta o chestiune de imagine, de prestigiu. Iar noi nu avem dreptul de a propune un cantec prost", a explicat Zurab Alsania intr-un comunicat de presa. "Or, noi nu avem pur si simplu bani pentru a produce un cantec bun", a adaugat directorul postului public ucrainean, citand "o situatie politica si financiara instabila, agresiunea militara din est si anexarea teritoriilor ucrainene". "Din acest motiv, televiziunea nationala ucraineana, in acord cu European Broadcasting Union (EBU), a decis sa refuze participarea la concursul Eurovision 2015 de la Viena", a adaugat el.

In timpul editiei din 2014, organizatorii acestui concurs au precizat ca voturile exprimate de locuitorii din Crimeea, peninsula ucraineana anexata in luna martie de Rusia, vor fi contabilizate ca fiind ucrainene, din motive tehnice. Ucraina a castigat concursul Eurovision in anul 2004, prin intermediul cantaretei Ruslana. Vedeta pop ucraineana a luat parte in mod activ la miscarea contestatara pro-europeana din Maidan, piata centrala din Kiev, care a dus la desfiintarea Parlamentului condus de fostul presedinte Viktor Ianukovici, in februarie, in urma reprimarii sangeroase a manifestatiilor, incheiata cu peste 100 de morti in decurs de trei zile. Eurovision 2015 va fi o editie jubiliara, la implinirea a 60 de ani de organizare a competitiei, potrivit TVR. Gratie Conchitei Wurst, travestitul cu barba care a facut senzatie castigand concursul Eurovision din acest an cu piesa "Rise like a Phoenix", Austria a obtinut dreptul de a organiza evenimentul de anul urmator. Astfel, finala editiei de anul viitor a Eurovision Song Contest se va desfasura pe 23 mai, la Viena. In acest an, Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, s-au situat, cu piesa "Miracle", pe locul al 12-lea in finala care a avut loc in luna mai, la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan. Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Sursa foto: Shutterstock.com/Microfon

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri