Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat, duminica, tarile occidentale in privinta reducerii sanctiunilor impotriva Iranului pentru programul sau nuclear pentru a obtine sprijinul Republicii Islamice in lupta impotriva gruparii Stat Islamic (SI), arata AFP.

Iranul si cele sase mari puteri nucleare au reluat vineri la New York negocierile pe tema programului nuclear al Teheranului, fara mari sperante de a se ajunge rapid la o concluzie. "Ei (iranienii) lupta impotriva Statului Islamic pentru propriile interese", a declarat Netanyahu, citat intr-un comunicat al biroului sau de presa.

"Ei lupta pentru conducerea islamistilor pe care vor sa o impuna lumii", a adaugat premierul israelian, potrivit Mediafax. Statele Unite apreciaza ca Iranul, considerat odinioara drept unul dintre cei mai mari inamici ai lor, are "un rol" de jucat in lupta impotriva jihadistilor din cadrul SI, chiar daca nu se pune problema de a coopta Teheranul intr-o coalitie impotriva acestei grupari ultraradicale.

Ei lupta pentru conducerea islamistilor pe care vor sa o impuna lumii.

Vineri, Departamentul de Stat a declarat ca Washingtonul si Teheranul au discutat despre aceasta lupta impotriva SI in cadrul negocierilor in dosarul nuclear, care au avut loc miercuri si joi la New York. Teheranul si grupul 5+1 (Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Rusia, China si Germania) si-au acordat termen pana la 24 noiembrie pentru a gasi un acord astfel incat Iranului sa ii fie imposibil sa se doteze cu arma atomica, in schimbul ridicarii sanctiunilor internationale care apasa asupra tarii.

Occidentalii si Israelul suspecteaza Iranul ca incearca sa se doteze cu arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Ministrul israelian al Afacerilor Externe Avigdor Lieberman a cerut miercuri marilor puteri sa "ramana ferme in negocierile lor cu Iranul si (sa) mentina sanctiunile".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri