Ceasurile cu siguranta nu trebuie sa abunde in diamante sau sa fie fabricate in secolul al 17-lea pentru a valora milioane, insa exista model de ceas elvetian care nu indeplineste niciunul dintre aceste criterii dar costa nici mai mult nici mai putin de 1,1 milioane de dolari.

Este vorba despre un model de ceas produs de Roger Dubuis, brand care a devenit cunoscut publicului larg in ultimii 20 de ani, dar ale carui produse comercializate se invart in jurul unor preturi cu sase zerouri. “Vedeta” lansata de producatorul elvetian, a carui pret se ridica la 1,1 milioane de dolari, este un Roger Dubuis Excalibur Quatuor din silicon care a necesitat sapte ani de cercetare si alte 2.400 de ore pentru a-l construi. Si tocmai de aceea Roger Dubuis Excalibur Quatuor este considerat unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.

Unul dintre motivele pentru care Excalibur Quatuor este atat de scump este reprezentat de constructia si complexitatea diferite de un model de ceas traditional. Ceasul de peste un milion de dolari dispune de un mecanism din vortex (tourbillion – franceza) imbunatatit, care creste acuratetea cu care ceasul afiseaza informatiile, scrie Business Insider.

Roger Dubuis Excalibur Quatuor este creat din 590 de piese distincte si construit integral din silicon, ceea ce il face sa fie extrem de usor, dar totusi extrem de complex si de rezistent. Modelul de ceas din silicon este produs intr-o serie limitata, doar trei unitati Excalibur Quatuor fiind disponibile la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri