Un grup format din trei prieteni din Norvegia a doborat recordul pentru cele mai multe tari vizitate intr-o singura zi, potrivit publicatiei News.

Pasionati de calatorie, Gunnar Garfors, Tay-young Pak si Oyvind Djupvik au calatorit in 19 tari intr-un interval de 24 de ore, depasind recordul initial de 17 tari vizitate intr-o zi. Calatoria demna de acest record a inceput in Grecia, la miezul noptii, pe 22 septembrie, iar apoi grupul a luat-o spre nord, trecand prin Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Croatia, Bosnia, Slovenia, Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta si Elvetia si terminand in Liechtenstein inainte ca cele 24 de ore sa treaca.

“Vom sarbatori timp de 24 de ore”, declara Garfors dupa ce a terminat excursia. “A fost o calatorie nemaipomenita. Am doborat vechiul record cu inca doua tari si suntem foarte fericiti si multumiti de noi insine. Am avut timp berechet, insa conditiile meteo ne-au impiedicat sa vede si cea de-a douazecea tara, Italia.” Pentru a se deplasa rapid, grupul a folosit masini de inchiriat si doua zboruri comerciale de la Skopje pana la Belgrad si de la Viena la Dusseldorf.

Trioul si un grup de fani au inclus calatoria in mediul social folosind hashtag-ul #recordrun. Aceasta nu a fost prima lor incercare. Au mai incercat sa doboare recordul si in mai, dar au reusit sa ajunga la egalitate cu primii detinatori ai acestuia, un grup de 4 prieteni care au trecut prin 17 tari intr-o zi in 2012. “Nu imi place sa impart. Cel putin, nu imi place sa impart recordurile mondiale” a adaugat Garfors intr-o postare pe blogul personal inainte de a depasi recordul mondial. “Ruta este nou nouta, am planificat mult mai bine traseul de aceasta data si avem experienta. Experienta de a da gres. Si asta nimeni n-o poate intrece.”

De aceasta data, oamenii s-au dovedit mai rezistenti si mai capabili. “Totul a mers foarte bine, in afara de vremea proasta din Elvetia si mici probleme cu inchiriatul masinii in Grecia inainte sa incepem cursa,” declara Garfors. “Acum suntem pe drum si ar trebui sa fim obositi, dar doborand un record mondial te face sa te simti ca un invingator, ca un castigator la loterie. Ne intrebam daca ar trebui sa continuam sa mai calatorim inca 24 de ore", a mai adaugat acesta.

Sursa foto: Captura foto: News.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri