Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut in valoare de 30 de milioane de euro catre Raiffeisen Leasing, destinat finantarii in leasing a companiilor mici si mijlocii.

Primul imprumut in lei acordat de BERD unei companii de leasing va imbunatati disponibilitatea finantarii pe termen lung in lei in Romania, contribuind la dezvoltarea sustenabila a pietei de leasing in moneda locala, se arata intr-un comunicat al BERD, potrivit Mediafax.

Raiffeisen Leasing face parte din Raiffeisen Group si ofera finantare leasing companiilor, populatiei si institutiilor publice, aflandu-se intre primii patru operatori de pe piata de leasing din Romania. Raiffeisen Leasing a incheiat primul semestru cu finantari noi in valoare de 48 milioane euro, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a obtinut un proiect de 1,4 milioane euro.

In perioada mentionata, compania a incheiat 1.345 contracte noi, in crestere cu 40% fata de primul semestru al anului 2013. Peste 70% din finantarile Raiiffeisen Leasing au fost pentru vehicule, iar restul pentru echipamente.

Citeste si:
Ministerul Finantelor a imprumutat 600 de milioane de lei de la banci
Ministerul Finantelor a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Finantele au imprumutat vineri 75 de milioane de lei de la banci