Ministerul ucrainean de Interne a facut un apel la cetateni sa se "comporte civilizat" si sa nu mai arunce politicieni si oficiali locali in tomberoane de gunoi, relateaza agentia Ukrinform, in pagina electronica.

"Vom reactiona dur la astfel de actiuni, indiferent de motivele pe care le invoca huliganii si de forta politica pe care ei o reprezinta", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, indemnand populatia la aplicarea "normelor europene, inclusiv in lupta politica". Mai multi activisti ucraineni au lansat in ultimele zile o adevarata campanie impotriva oficialilor pe care ii considera corupti sau sustinatori ai fostului presedinte Viktor Ianukovici, potrivit Mediafax.

Activistii ii arunca pe oficiali in tomberoane de gunoi, insa politia nu reactioneaza in mod corespunzator, noteaza site-ul Korrespondent.net. Primul caz a fost inregistrat in orasul Odesa, unde activisti ai miscarii radicale Pravii Sektor l-au "aruncat la gunoi" pe directorul regional al Fondului ucrainean de asigurari, Oleg Rudenko, acuzat de coruptie.

Ulterior, mai multi manifestanti, care cereau aprobarea unei legi a lustratiei in fata Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat si l-au bagat cu forta intr-un tomberon plin cu gunoi, dupa care au pus un cauciuc si au turnat un lichid peste el.

Deputatul Vitali Juravski a fost carat cu tomberonul peste strada, inainte ca politia sa intervina. Cazuri similare au avut loc in orasele Ternopol, Kirovograd, Cerkasi si Rivno. Vineri, cativa activisti l-au acuzat pe deputatul Viktor Pilipisin ca ar fi corupt si l-au aruncat intr-un tomberon de gunoi, stropindu-l cu vopsea rosie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri