Cafeneaua Starbucks din sediul CIA, unde pana si angajatii sunt "sub acoperire", este una dintre cele mai aglomerate din SUA, dar nu poate aplica masuri precum imprimarea numelor clientilor pe canile de cafea sau oferirea unor carduri de fidelitate, din motive de securitate, scrie Washington Post.

Noul supervizor voia ca angajatii sa scrie numele clientilor pe canile de cafea, pentru a reduce perioada de asteptare si a evita confuziile, asa cum se procedeaza in alte cafenele Starbucks din lume. "Dar prezentarea numelui ii facea pe oameni - stiti, agentii sub acoperire - sa se simta inconfortabil. Nu era potrivit pentru acest loc", a explicat un supervizor pe probleme alimentare din cadrul Agentiei Centrale de Informatii (CIA).

La "Starbucks Secret", dupa cum ii spun unii ofiteri, angajatii trec prin interviuri riguroase si verificari si sunt escortati de agenti atunci cand parasesc zona in care lucreaza. Aici nu exista carduri de fidelitate, pentru ca oficialii se tem ca datele stocate pe astfel de cartele ar putea ajunge pe maini gresite, deconspirand agenti secreti.

Este una dintre cele mai aglomerate cafenele din Statele Unite, cu o clientela de mii de analisti si agenti, economisti si ingineri, geografi si cartografi care strang informatii si lanseaza operatiuni secrete in unele dintre cele mai violente locuri din lume. "Evident, suntem tipul de personalitate dependenta de cofeina", a declarat un ofiter. Intrucat complexul este ultrasecurizat, putini ies afara pentru cafea, iar cozile, atat dimineata cat si dupa-amiaza, se pot intinde pe holuri.

Managerul a declarat ca misiunea lor speciala este sa umanizeze mediul de lucru pentru angajati, care lucreaza adesea sub presiune, in birouri fara geamuri. Supervizorul a afirmat ca si-a auzit adesea clientii vorbind in limbi straine, precum germana sau araba. Tot acolo se desfasoara multe interviuri de angajare, pentru agenti care vor sa se mute de la un departament la altul al CIA, scrie Mediafax.

Citeste si:
Narcoffee Roasters intra pe piata din Sibiu pana la finalul anului
Clujenii de la Narcoffee...

Seful echipei care a ajutat la gasirea lui Osama ben Laden, de exemplu, a recrutat un adjunct pentru aceasta operatiune la Starbucks, a declarat un alt ofiter. O femeie agent a povestit ca se intalneste adesea la Starbucks cu fosti colegi de liceu sau de facultate, despre care nu stia ca lucreaza acolo. "Lucrul la agentie nu este ceva ce scrii pe e-mail sau pe Facebook", a subliniat ea.

Cei noua angajati care prepara cafelele sunt avertizati adesea cu privire la riscurile de securitate. "Le spunem ca daca cineva este foarte interesat de locul unde lucreaza si pune prea multe intrebari, trebuie sa ne anunte", a precizat supervizorul.

O angajata a povestit ca in prima zi de lucru, a introdus adresa in GPS pentru a ajunge la serviciu, dar nu a aparut nimic, astfel ca a trebuit sa ceara detalii de la persoana care a angajat-o. "Mi-am dat seama ca lucrez pentruStarbucks la CIA", a afirmat ea, adaugand ca nu le poate spune prietenilor unde lucreaza. "Prietenilor le pot spune cel mult ca lucrez intr-o cladire federala".

Citeste si:
Romanii de la Coffee 2 Go vor intra anul acesta in cinci noi orase
Coffee 2 Go intra anul acesta...

Sursa foto: Cafea Starbucks/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Decizie importanta la nivelul UE privind multinationalele