Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a afirmat ca Rusia isi va proteja cetatenii in cazul unui conflict armat in Transnistria.

Rusia isi va proteja cetatenii in cazul unui conflict armat in Transnistria, a avertizat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, in cadrul unei intalniri la Moscova cu liderul acestei regiuni separatiste din Republica Moldova, Evgheni Sevciuk, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Vreau sa le spun tuturor care nu gandesc ca noi: nu trebuie sa-si bage nasul in Transnistria (...), nu trebuie sa sporeasca tensiunile, pentru ca acolo locuiesc cetateni rusi", a declarat Rogozin, citat de agentiile de presa rusesti. Rusia isi va proteja "evident" cetatenii, iar "rabdarea si forta noastra nu trebuie puse la incercare", a adaugat el. Liderul regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Sevciuk, si ministrul de Externe din regiunea transnistreana, Nina Stanski, se afla intr-o vizita la Moscova, pentru discutii referitoare la situatia economica a regiunii in urma semnarii de catre Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Sursa foto: Shutterstock.com/Conflict


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia acuza Chisinaul pentru guvernare pro-romaneasca