Lagarde: Cresterea economica globala este modesta si trebuie stimulata

Cresterea economica mondiala este mediocra si trebuie sustinuta de liderii economici din intreaga lume, a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de MarketWatch.

Cresterea economiei globale este sub nivelul anticipat in urma cu sase luni, iar in 2015 este asteptata doar o revenire modesta, a spus Lagarde intr-un discurs sustinut la Georgetown University, inaintea reuniunii anuale a FMI care va avea loc peste 10 zile, noteaza Mediafax.

In plus, la orizont se prefigureaza mai multi factori negativi, intre care riscurile politicilor monetare divergente din SUA si Europa si posibila raspandire a acestora in alte tari. Alte motive de ingrijorare sunt excesele din sectorul financiar, a spus Lagarde.

Sefa FMI a aratat ca Asia si China vor contribui la cresterea economiei mondiale, dar si acolo ritmul de crestere va fi mai lent. Lagarde cere statelor sa adopte noi politici, in afara celor de politica monetara, pentru a stimula cresterea economica, inclusiv de politica fiscala, reforme structurale si investitii in infrastructura.

Citeste si:
Criza ar putea majora împrumuturile eurozonei cu 1.500 de miliarde...
Christine Lagarde: Criza ar...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri