Cresterea economica mondiala este mediocra si trebuie sustinuta de liderii economici din intreaga lume, a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de MarketWatch.

Cresterea economiei globale este sub nivelul anticipat in urma cu sase luni, iar in 2015 este asteptata doar o revenire modesta, a spus Lagarde intr-un discurs sustinut la Georgetown University, inaintea reuniunii anuale a FMI care va avea loc peste 10 zile, noteaza Mediafax.

In plus, la orizont se prefigureaza mai multi factori negativi, intre care riscurile politicilor monetare divergente din SUA si Europa si posibila raspandire a acestora in alte tari. Alte motive de ingrijorare sunt excesele din sectorul financiar, a spus Lagarde.

Sefa FMI a aratat ca Asia si China vor contribui la cresterea economiei mondiale, dar si acolo ritmul de crestere va fi mai lent. Lagarde cere statelor sa adopte noi politici, in afara celor de politica monetara, pentru a stimula cresterea economica, inclusiv de politica fiscala, reforme structurale si investitii in infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri