Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, liderul partidului Batkivscina, sustine ca Peninsula Crimeea s-a transformat intr-o "a doua Transnistrie", dupa ce presedintele Petro Porosenko a semnat o lege privind crearea unei zone economice libere in Crimeea, relateaza agentia Ukrinform, citata de Mediafax.

In opinia lui Timosenko, in Crimeea nu vor mai fi respectate normele internationale dupa adoptarea acestei legi. "Kievul si-a asumat angajamentul de a contribui la respectarea normelor internationale pe teritoriul Ucrainei, insa in prezent acest angajament este incalcat", a declarat Timosenko, intr-o emisiune a postului de televiziune ICTV.

Ea a denuntat, de asemenea, planul privind crearea unei zone-tampon in estul Ucrainei. "Practic, aceasta inseamna o delimitare a frontierei, in urma careia poate aparea un nou stat autoproclamat cu legile si structurile proprii", a declarat fostul premier ucrainean.

Timosenko, candidata la prezidentiale

Opozanta Iulia Timosenko a anuntat in prima parte a anului ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din Ucraina, programate sa aiba loc la 25 mai, insa a pierdut batalia in fata miliardarului Petro Porosenko. Peste 36 de milioane de alegatori au fost chemati la urne in Ucraina, in cadrul unui scrutin prezidential anticipat desfasurat pe fondul conflictului separatist din sud-estul tarii.

Niciun acord la primul summit...
Citeste si: Niciun acord la primul summit Merkel - Putin din ultimii 4 ani


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Igor Dodon vrea referendum in Moldova pe tema Transnistriei