In opinia lui Timosenko, in Crimeea nu vor mai fi respectate normele internationale dupa adoptarea acestei legi. "Kievul si-a asumat angajamentul de a contribui la respectarea normelor internationale pe teritoriul Ucrainei, insa in prezent acest angajament este incalcat", a declarat Timosenko, intr-o emisiune a postului de televiziune ICTV.

Ea a denuntat, de asemenea, planul privind crearea unei zone-tampon in estul Ucrainei. "Practic, aceasta inseamna o delimitare a frontierei, in urma careia poate aparea un nou stat autoproclamat cu legile si structurile proprii", a declarat fostul premier ucrainean.

Timosenko, candidata la prezidentiale

Opozanta Iulia Timosenko a anuntat in prima parte a anului ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din Ucraina, programate sa aiba loc la 25 mai, insa a pierdut batalia in fata miliardarului Petro Porosenko. Peste 36 de milioane de alegatori au fost chemati la urne in Ucraina, in cadrul unui scrutin prezidential anticipat desfasurat pe fondul conflictului separatist din sud-estul tarii.

Sursa foto: Harald Dettenborn / securityconference.de via Wikipedia