Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, liderul partidului Batkivscina, sustine ca Peninsula Crimeea s-a transformat intr-o "a doua Transnistrie", dupa ce presedintele Petro Porosenko a semnat o lege privind crearea unei zone economice libere in Crimeea, relateaza agentia Ukrinform, citata de Mediafax.

In opinia lui Timosenko, in Crimeea nu vor mai fi respectate normele internationale dupa adoptarea acestei legi. "Kievul si-a asumat angajamentul de a contribui la respectarea normelor internationale pe teritoriul Ucrainei, insa in prezent acest angajament este incalcat", a declarat Timosenko, intr-o emisiune a postului de televiziune ICTV.

Ea a denuntat, de asemenea, planul privind crearea unei zone-tampon in estul Ucrainei. "Practic, aceasta inseamna o delimitare a frontierei, in urma careia poate aparea un nou stat autoproclamat cu legile si structurile proprii", a declarat fostul premier ucrainean.

Timosenko, candidata la prezidentiale

Opozanta Iulia Timosenko a anuntat in prima parte a anului ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din Ucraina, programate sa aiba loc la 25 mai, insa a pierdut batalia in fata miliardarului Petro Porosenko. Peste 36 de milioane de alegatori au fost chemati la urne in Ucraina, in cadrul unui scrutin prezidential anticipat desfasurat pe fondul conflictului separatist din sud-estul tarii.

Sursa foto: Harald Dettenborn / securityconference.de via Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri