Fondul Monetar International (FMI) a recomandat miercuri bancilor europene sa intensifice procesul de curatare a bilanturilor, mentionand ca incetinirea creditarii se datoreaza nivelului ridicat al imprumuturilor neperformante, relateaza MarketWatch.

Potrivit raportului FMI asupra Stabilitatii Financiare Globale, nivelul creditelor neperformante din zona euro a depasit 800 de miliarde de euro la finele anului trecut, dublu fata de anul 2009.

Cele mai multe dintre imprumuturile neperformante sunt pe segmentul business, se arata in raport, iar curatarea bilanturilor bancilor ar conduce la o crestere a creditarii cu aproape 8% in Spania, si cu aproximativ 5% in Italia si Franta, informeaza Mediafax.

FMI recomanda autoritatilor de supraveghere sa incurajeze bancile sa constituie provizioane, sa revizuiasca in scadere valoarea activelor si sa creeze fonduri-tampon pentru a reduce pierderile. Printre masurile sugerate de FMI se numara infiintarea unei piete secundare pentru credite neperformante si utilizarea unor companii din exterior pentru administrarea imprumuturilor care nu mai pot fi recuperate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri