Circa zece institutii financiare cu sediul in Statele Unite, printre care si banca Citigroup, au fost vizate de aceiasi hackeri care au patruns in sistemul informatic al JPMorgan Chase si au sustras datele a milioane de clienti, relateaza AFP.

JPMorgan, prima banca americana ca active, a dezvaluit joi ca 76 de milioane de gospodarii si sapte milioane de IMM-ui au fost atinse de un atac cibernetic care a avut loc la sfarsitul lui august. Potrivit presei, nivelul de sofisticare al atacului sugereaza ca acesta a fost sustinut de catre un guvern si ca nu este exclusa o implicare a Rusiei.

Hackerii institutiilor financiare, a caror origine nu este stabilita, pentru moment, au incercat in diverse randuri, anul acesta, sa patrunda in sistemele informatice ale marilor banci si institutii regionale, dar fara prea mare succes, au precizat aceste surse, potrivit Mediafax.

A treia banca americana ca active, Citigroup a fost vizata de catre hackeri, potrivit unei surse interne. Au fost vizate, de asemenea, banca regionala Regions Financial Corps, societatea de servicii informatice pentru intreprinderi ADP sau firma de brokeraj online E-Trade.

Nu exista probe care sa sugereze un furt de date ale clientilor.

Potrivit unor surse apropiate acestor institutii vizate si anchetei in curs, hackerii nu au putut, totusi, sa penetreze sistemele acestor institutii si nu au putut, ca atare, sa ajunga la informatii sau date personale ale clientilor lor. "Grupul de hackeri nu a patruns in sistemul nostru", a dat asigurari, pentru AFP, o sursa interna de la Citigroup. La Regions Financial, "activitati neobisnuite" au fost constatate, dar "nu exista probe care sa sugereze un furt de date ale clientilor", a precizat pentru AFP o sursa apropiata institutiei.

"In pofida faptului ca reprezentantii nostri cu securitatea au notat existenta unei activitati a unor infractori care au atacat recent JPMorgan Chase, nu am inregistrat probleme asociate" acestei activitati, a anuntat intr-un e-mail trimis AFP Hilary Donnell, o purtatoare de cuvant ADP.

Diverse institutii au fost contactate de catre politia federala (FBI), care a deschis o ancheta la sfarsitul lui august, dupa dezvaluirea atacului cibernetic asupra JPMorgan Chase. Rusia, a carei implicare a fost sugerata de presa americana, este vizata in prezent de sanctiuni economice impuse de tari occidentale, din cauza crizei din Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri