Daca veti calatori in Norvegia in 2017, veti schimba euro cu bani blurati. Modelul va aparea insa doar pe una dintre fetele bancnotelor, a anuntat Banca Centrala norvegiana.

Noul design a fost ales in urma unei competitii organizate in aceasta primavara. Asa ca in trei ani Norvegia vrea sa introduca in circulatie coroane blurate. Fata principala va ilustra imagini care au legatura cu oceanul, motive care reprezinta indentitatea nationala norvegiana.

In competitia finala au ajuns opt variante pentru viitoarele bancnote, insa juriul a ales in final doua propuneri: efectul de unda, propus de candidatul Enzo Finger, si spatiul norvegian, propus de Terje Tonnessen.

Sursa foto: Fata principala a viitoarei bancnote/Norges-Bank.no

Curs BNR: Revenirea leului...
Citeste si: Curs BNR: Revenirea leului continua

Castigatorul concursului a fost efectul de unda. Insa, in cele din urma, juriul a decis ca ambele propuneri sa apara pe viitoarele bancnote. Asa ca partea principala va ilustra spatiul norvegian, iar partea secundara va ilustra pixeli la dimensiuni mari.

Partea cu motive din spatiul norvegian va incorpora bine elementele de securitate necesare, iar partea cu pixeli va sugera un stil traditional.

Moneda nationala a Norvegiei este coroana nationala. In prezent, 1 euro este egal cu 8,9 coroane norvegiene.

PSD cere BNR ,,sa-si faca...
Citeste si: PSD cere BNR ,,sa apere moneda nationala"


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romanii care fac sapun de 20.000 euro si il livreaza cu bicicleta