Preturile alimentelor la nivel global a atins cel mai scazut nivel din august 2010 pana in prezent, septembrie fiind a sasea luna de scaderi consecutive, marcand cea mai lunga perioada de declin de la sfarsitul anilor 1990, arata Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul ONU.

Indicele care masoara preturile a inregistrat o scadere de 6% in septembrie fata de aceeasi luna a anului trecut. De asemenea, prin comparatie cu luna august, indicele a coborat, in septembrie, cu 2,6%. Septembrie reprezinta a sasea luna la rand in care preturile la nivel global inregistreaza scaderi, ultima data cand acest lucru s-a intamplat fiind la finalul anilor '90, se arata intr-un comunicat al organizatiei, noteaza Mediafax.

Declinul preturilor din luna septembrie a fost determinat de ieftiniri semnificative pentru lactate, zahar si cereale, pe fondul aprecierii dolarului american.

Organizatia a crescut estimarea pentru recolta de cereale la nivel mondial in 2014 la 2.523 de miliarde de tone, cu 65 de milioane de tone mai mult decat proiectia anterioara, din luna mai. De asemenea, agentia anticipeaza o recolta record de grau, de 718,5 milioane de tone pentru acest an.

Inflatia creste din nou...
Citeste si: Preturile de consum revin pe crestere accelerata! Ce s-a scumpit?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si