Mihail Gorbaciov, ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, a anuntat joi seara ca a fost spitalizat, deoarece starea sa de sanatate s-a agravat, transmite Mediafax, care citeaza postul rus de televiziune Rossia 12, in pagina electronica.

"Starea mea de sanatate era relativ buna in ultimele sapte zile, insa astazi s-a agravat si am fost spitalizat. In prezent, sunt conectat la un aparat. fiind inconjurat de diverse cabluri", a declarat Gorbaciov pentru postul rus de radio Russkaia Slujba Novostei (Serviciul rus de stiri).

"Imi cunoasteti caracterul, sunt hotarat sa lupt, sa traiesc", adaugat el. El a aparut in ultimii ani cu fata umflata si obosit in interventiile sale publice.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace in 1990, fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, in varsta de 83 de ani, este foarte respectat in Occident si mult mai putin apreciat de majoritatea concetatenilor sai, care il invinovatesc de destramarea fostei Uniuni Sovietice si de haosul economic si social care au urmat.

Citeste si:
Trump anunta retragerea Statelor Unite din tratatul INF cu Rusia
Donald Trump anunta...

Sursa foto: commons.wikimedia.org via flickr.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Suspendarea Tratatului INF: Oportunitate pentru SUA sau Rusia?