Rusii considera in proportie de peste 70% ca cel mai mare inamic al Rusiei sunt Statele Unite, in timp ce in jur de 50% sustin ca Beijingul este cel mai bun prieten al tarii, conform unui sondaj publicat in ziarul rus Vedomosti in editia electronica de vineri.

Potrivit publicatiei, Washintonul este considerat inamic de catre 73 la suta dintre rusi, fata de 25 la suta in urma cu sase ani. Aproape jumatate dintre respondenti (51 la suta) au apreciat ca cel mai bun si de incredere prieten al Moscovei este Beijngul.

Aproximativ unu la suta dintre rusi au apreciat ca Rusia intretine relatii amicale cu Republica Moldova, un nivel similar cu cel din 2008, noteaza Mediafax. De asemenea, 32 la suta dintre rusii chestionati au declarat ca un stat prieten este Belarusul, iar 20 la suta Kazahstanul.

Alti 32 la suta dintre rusi au afirmat ca un mare inamic al tarii este Ucraina, iar 10 la suta s-au exprimat impotriva Uniunii Europene (UE) si Germaniei. Potrivit unui sondaj din 2008, 17 la suta dintre respondenti considerau Germania si UE drept prieteni.

Aproximativ 15 la suta dintre respondenti au afirmat ca nu pot aprecia care stat este inamic sau prieten al Rusiei.
Sondajul a fost realizat de catre Centrul federal rus de analiza a opiniilor publice (VTIOM) in perioada 20-21 septembrie. Au fost chestionate peste 1.600 de persoane din 130 de localitati, in 42 de regiuni ale Rusiei, marja de eroare este de 3,4 la suta.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Trump merge la Helsinki cu o politica contradictorie fata de Putin