Cel mai mare producator de otel din lume, Mittal Steel Company N.V., a dat astazi publicitatii rezultatele financiare aferente trimestrului doi din 2006, raportand o crestere semnificativa a vanzarilor si a profitului net. In acelasi timp, Arcelor a raportat o scadere a profitului, datorata impotrivirii sale initiale in fata ofertei Mittal

Raport Financiar Mittal Steel - Q2

Mittal Steel a inregistrat 1.015 miliarde de dolari profit net in perioada aprilie-iunie 2005, rezultatele companiei fiind aproape egale cu cele inregistrate in urma cu un an, cand Mittal a raportat un profit net de 1,090 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar primit la redactie. Profitul net al producatorului este in crestere cu sapte procente comparativ cu primul trimestru din 2006 cand Mittal a raportat 743 milioane de dolari.

Suntem incantati sa raportam rezultate financiare foarte bune pentru trimestrul doi, cu o crestere de 49% a profitului operational comparativ cu primul trimestru. Aceasta crestere este datorata imbunatatirii conditiilor de piata in principalele regiuni unde activam (n.red. America de Nord, Asia si Europa), a declarat Lakshmi N Mittal, CEO al grupului Mittal Steel. In ceea ce priveste viitorul apropiat, ne asteptam ca mediul din piata sa se imbunatateasca in continuare, acest fapt urmand sa fie reflectat in cresteri ale livrarilor si profitului operational in trimestrul al treilea, a adaugat acesta.

17372_1.docVanzarile companiei s-au ridicat la 9,2 miliarde de dolari, in crestere fata de 7,6 miliarde de dolari in perioada similara din 2005, profitul operational fiind de asemenea mai mare, de la un 1,4 miliarde acum un an la 1,5 miliarde de dolari in Q2 din 2006. Livrarile totale s-au cifrat la 16,8 miliarde tone de otel, comparativ cu 12,2 milioane de tone in perioada similara din 2005, cresterea de 38% fiind datorata in principal includerii in rezultatele consolidate ale livrarilor realizate de producatorul Kryvorizhstal din Ucraina proprietate a Mittal, si a subsidiarei Mittal din SUA.

Arcelor in scadere, in urma luptei cu Mittal

Producatorul european Arcelor a raportat astazi o scadere a profitului net, de la un miliard de euro in 2005 la 653 milioane de euro in perioada aprilie-iunie 2006. Oficialii Arcelor, citati de BBC au pus aceasta scadere pe seama cresterii costurilor de productie si pe costurile impotrivirii initiale fata de oferta de preluare a Mittal Steel.

Astfel Arcelor a cheltuit 182 de milioane de euro pentru a preveni preluarea companiei de catre Mittal, la aceasta suma adaugandu-se alte 140 de milioane de euro care au fost platiti producatorului rus Severstal pentru renuntarea la acordul de principiu de fuzionare.

Mittal a anuntat in urma cu o saptamana ca a anuntat ca 92% dintre actionarii grupului european au acceptat oferta sa de cumparare in valoare de 25 miliarde euro, ceea ce da nastere unui nou gigant al siderurgiei mondiale. Arcelor-Mittal are 320.000 de angajati si va produce anual 116 milioane de tone de otel (10% din totalul productiei mondiale).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri