Autoritatile sanitare americane au confirmat duminica primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite, al unei ingrijitoare de la un spital din Texas (sud), in care un liberian infectat a decedat anterior, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Testele efectuate sambata seara arata ca ingrijitoarea de la Texas Presbyterian Hospital este infectata cu Ebola", au anuntat Centrele federale americane pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC) intr-un comunicat. Bolnava, care a fost izolata, facea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, decedat la 4 octombrie.

Aceasta "veste este, desigur, ingrijoratoare pentru pacienta, familia sa, colegii sai si orasul Dallas", se arata in comunicat, in care se adauga ca CDC si serviciile de sanatate din Texas "raman increzatoare in faptul ca o propagare a infectiei poate fi evitata prin masuri de sanatate publica adecvate". O persoana care s-a aflat in contact cu pacienta a fost identificata si se afla sub supraveghere, precizeaza CDC.

Prima contaminare cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite

Autoritatile sanitare au atribuit duminica - pe cand cazul era detactat dar nu si confirmat - aceasta prima contaminare cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite unei brese in protocolul de protectie urmat de ingrijitoare. Spitalul a insistat asupra faptului ca aceasta pacienta - care a cerut o confidentialitate totala cu privire la identitatea sa - purta echipamentul (masca, manusi, tinuta de protectie) recomandat de catre CDC.

Febra hemoragica a provocat 4.033 de morti in randul celor 7.399 de cazuri inregistrate in sapte tari - Sierra Leone, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite - potrivit ultimului bilant stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pe 8 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri