Investitorii straini - tot mai interesati de activele in dolari
Dolarul a atins cea mai inalta cotatie fata de euro din ultima luna, dupa ce Rezerva Federala a SUA a indicat ca ar putea accelera ritmul de crestere a ratelor dobanzii, pentru a diminua presiunile inflationiste, transmite Reuters. Banca centrala a SUA a majorat, marti, pentru a saptea luna consecutiv, dobanda de referinta, pana la 2,75%, explicand ca presiunile inflationiste s-au accentuat, iar amenintarile asupra cresterii economice si stabilitatii preturilor vor fi indepartate doar printr-o politica monetara adecvata.

La 9,30 GMT, dolarul era cotat la 1,3027 unitati fata de euro, cel mai inalt nivel atins dupa 18 februarie. De la inceputul anului, dolarul a urcat cu 4% fata de euro si cu 3% fata de yen, desi cotatia sa nu a urcat constant. De asemenea, dolarul a atins cea mai mare cotatie din ultimele cinci saptamani fata de francul elvetian, la 1,1929 franci elvetieni.

Dobanda de referinta a SUA este mai mare decat cea din zona euro, situata la 2%. In Japonia, dobanda de referinta este aproape de zero. Majorarea ratelor dobanzii creste interesul investitorilor straini pentru active denominate in dolari. Pozitia euro a fost slabita de comunicatul Ifo, institutul german pentru cercetare economica de la Universitatea din MUnchen, care a aratat ca increderea mediului de afaceri a scazut in luna martie, pe fondul inregistrarii unui deficit de cont curent de 7,9 miliarde de euro in zona euro, in ianuarie. In decembrie, balanta contului curent al zonei euro a fost pozitiva. In ultima perioada, moneda europeana s-a depreciat, in contextul in care liderii UE si-au afirmat sustinerea pentru modificarile Pactului de Stabilitate si Dezvoltare, care permit statelor ce depasesc pragul de 3% din PIB sa evite sanctiunile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri