Premierul australian Tony Abbott a precizat luni ca il va interpela pe presedintele rus Vladimir Putin in cadrul summitului G20 care va avea loc luna viitoare in Australia, cu privire la doborarea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines din Ucraina, in care au murit 38 de australieni, noteaza AFP.

Orasul australian Brisbane va gazdui in perioada 15-16 noiembrie summitul G20. Duminica, ministrul australian al Finantelor Joe Hockey a confirmat ca Putin va participa la summit, in pofida tensiunilor dintre Rusia si Occident din cauza crizei din Ucraina.

De la distrugerea in zbor, pe 17 iulie, a unui avion de linie malaysian in spatiul aerian al Ucrainei si moartea tuturor celor 298 de persoane de la bord, Abbott nu-l menajeaza deloc pe Putin, relateaza Mediafax. "Ii voi spune domnului Putin ca australieni au fost asasinati, ca au fost asasinati de rebeli sustinuti de catre rusi si utilizand echipamente furnizate de catre Rusia. Aceste fapte provoaca o puternica nemultumire", a declarat el luni.

Premierul australian cere anchetarea suspectilor

"Noi acceptam ca dumneavoastra (Putin) nu ati vrut ca acest lucru sa aiba loc. Dar va cerem ca de-acum sa cooperati deplin la ancheta penala, iar daca ea identifica suspecti asupra carora aveti influenta, este necesar ca ei sa fie livrati pentru ca sa se faca dreptate", a subliniat Abbott.

Kievul si Occidentul au acuzat Rusia ca le-a furnizat rebelilor o racheta de tip sol-aer, cu care acestia ar fi doborat avionul care efectua zborul MH17. Moscova resinge categoric aceste acuzatii si arata cu degetul catre fortele de la Kiev. Potrivit raportului preliminar intocmit de catre Biroul olandez pentru Securitate (OVV), insarcinat cu ancheta, avionul a fost atins de numeroase proiectile care aveau o viteza foarte mare. Raportul nu precizeaza originea acestor proiectile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri