Lafarge SA, cel mai mare producator mondial de ciment, a inregistrat o crestere cu 53% a profiturilor pentru prima jumatate a anului
Cresterea peste asteptari a profiturilor a fost data de cererea puternica din partea industriei de constructii, fapt care a condus la o crestere a vanzarilor materialelor de constructii.

Pentru primele sase luni ale anului, profiturile nete au fost de 548 milioane euro (700 milioane dolari), de la profiturile nete de 359 milioane euro de anul trecut din perioada similara. Estimarile analistilor s-au situat in jurul valorii de 511 milioane euro (652 milioane dolari). Pentru a doua jumatate a anului, compania anticipeaza o crestere mai moderata a profiturilor.

Lafarge si-a fixat tinta de crestere cu 10 procente a profiturilor anuale pana in anul 2008, de la precedenta tinta de crestere de opt procente, a declarat directorul executiv, Bruno Lafont, relateaza Rompres. Compania cu sediul central in Paris a planificat, de asemenea, o reducere a costurilor cu 400 milioane euro (507 milioane dolari).

Afacerea corelata materialelor pentru acoperisurile cu tigla a fost singura divizie care a raportat o scadere a profiturilor anul trecut, din cauza scaderii cererii din Germania, unde isi are sediul. Acolo s-au inregistrat peste 20% din vanzarile totale de profil ale diviziei.

Vanzarile grupului Lafarge au crescut in 2005 cu 11 procente, ajungand la 15,969 miliarde euro, potrivit datelor remise presei de companie. Profitul pe actiune a crescut cu doua procente, iar dividendul pe actiune a ajuns la 2,55 euro, in crestere cu sase procente. De asemenea, in anul 2005 grupul Lafarge a investit 513 milioane de euro in capacitatile de productie, directionate, cu precadere, catre pietele in curs de dezvoltare.

Lafarge a devenit lider mondial al cimentului in anul 2001, cand a cumparat Blue Circle Industries Plc din Marea Britanie pentru 4,7 miliarde lire sterline (8,7 miliarde dolari), aceasta fiind inca cea mai mare achizitie pe plan global din sectorul industriei materialelor de constructii. Compania dispune actualmente de aproximativ 80.000 de angajati in 76 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri