Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri ca Rusia nu intentioneaza sa restaureze Uniunea Sovietica, precizand ca "este imposibil sa reinfiintezi ceea ce s-a dus" si ca nu exista cale de intoarcere in trecut, relateaza agentia rusa Tass in pagina electronica.

Intr-un interviu pentru postul american CNBC, Medvedev a declarat ca unele tari au utilizat "mitul" reconstruirii fostei Uniuni Sovietice ca pe o modalitate de consolidare a elitelor. "Din pacate, pentru unele tari, inclusiv cele mici, aceasta este doar o modalitate de consolidare a elitelor", a declarat el. "Ne amintim cu totii cum functioneaza: vin rusii, asa ca trebuie sa ne unim si, sub aceasta lozinca, se fac alegeri parlamentare... Ei, bine, daca li se pare util, sa-i lasam sa se distreze", a spus Medvedev ironic, adaugand "este imposibil sa reinfiintezi ceea ce s-a dus, evident", arata Mediafax.

"Lumea s-a schimbat de atunci, iar Uniunea Sovietica nu mai exista. Avem Federatia rusa, care are la baza o Constitutie adoptata de poporul nostru. Constitutia proclama acelasi set de valori care este acceptat de majoritatea absoluta a omenirii, si anume suprematia drepturilor omului, democratia, protectia proprietatii private, dezvoltarea axata pe piata si asa mai departe. Nu le voi enumera pe toate, pentru ca toate sunt valori universale", a declarat el. Nimeni nu vrea sa se intoarca in trecut, este de parere premierul rus. "Nu exista (cale de) intoarcere in trecut", a spus el.

Nimeni nu vrea sa se intoarca in trecut.

Intrebat la CNBC despre o posibila "resetare" a relatiilor atat timp cat sanctiunile impuse Moscovei din cauza crizei ucrainene sunt in vigoare, Medvedev a raspuns: "nu, sigur ca nu. Este absolut imposibil". "Nu am indoieli ca (sanctiunile) vor disparea dupa un timp (...), dar nu putem nega ca acestea ne-au afectat relatiile", a adaugat el.

"Este imperativ sa lasam toate astea in urma, sa revenim la normal, poate sa ne intoarcem la punctul zero, si abia dupa aceea (putem) sa vorbim despre relatiile viitoare", a subliniat Medvedev, calificand politica sanctiunilor occidentale ca fiind "absolut destructiva sau chiar stupida".

Occidentalii au impus Rusiei, pe care o acuza ca ii sustine pe separatistii ucraineni, o serie de sanctiuni economice, determinand o retragere masiva a capitalurilor din Rusia, care risca sa ajunga in pragul recesiunii economice.

Sursa foto: Dmitri Medvedev/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri