Un grup de investitori austrieci a obtinut, martea trecuta, acordul Comisiei Europene pentru achizitionarea a doua Burse din Ungaria, informeaza Reuters. HVB Bank Ungaria, Bursa de Valori de la Viena - Wiener Boerse, impreuna cu mai multi investitori vor cumpara Bursa de Valori si Bursa de Marfuri din Budapesta, precum si casa de clearing Keler. Aprobarea achizitiei deschide posibilitatea unei fuziuni regionale sau a cooperarii intre Bursele din Europa Centrala, a declarat Attila Szalay-Berzeviczy, presedintele Bursei din Budapesta. Cele doua Burse ar putea depune o oferta comuna pentru cumpararea Bursei de la Varsovia, in momentul in care va fi scoasa la vanzare, a adaugat acesta.

Anul trecut, Bursa de la Viena si un grup de banci austriece au cumparat majoritatea actiunilor Bursei de Valori de la Budapesta, in cadrul unei tranzactii conduse de HVB Ungaria.

Principalul actionar al Bursei de Valori, cu 25% din titluri, este HVB Bank Ungaria, divizia locala a grupului HVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri