Kim Jong-un, liderul nord-coreean, care a lipsit aproape sase saptamani din viata publica, a aparut in aceasta saptamana din nou, insa mergand cu ajutorul unui baston, relateaza AFP.

Rodong Sinmun, cotidianul partidului unic, a publicat o fotografie cu Kim razand si sprijinindu-se intr-un baston negru cu mana stanga, in timp ce inspecta doua ansambluri rezidentiale ale angajatilor universitatii Kim Chaek, specializata in cercetare nucleara, arata Mediafax.

Al treilea Kim al singurei dinastii comuniste din istorie, tanarul lider, in varsta de aproximativ 30 de ani, a aparut dupa o absenta inexplicabila de peste o luna, care a alimentat conexiuni fanteziste intre starea sa de sanatate si ipoteza unei lovituri de stat in aceasta tara izolata. Inainte de a disparea de pe scena publica, televiziunea de stat l-a aratat pe Kim schiopatand. Acesta este in mod evident supraponderal si merge incet si greoi.

Kim Jong-un i-a succedat tatalui sau, Kim Jong-il, decedat in urma unei crize cardiace la sfarsitul lui 2011, la varsta de 69 de ani. Moartea lui a fost pastrata secreta timp de zece zile. Bunicul lui, Kim Il-sung, este fondatorul RPDC. Familia Kim, ale carei statui si portrete sunt afisate pe bulevardele si cladirile din intreaga tara, face obiectul unui cult al personalitatii intretinut de propaganda oficiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri