Ministurl rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat ca Rusia spera ca Guvernul de la Chisinau va permite Transnistriei sa dezvolte relatii cu Uniunea Economica Euroasiatica si cu Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan, relateaza RIA Novosti.

"In privinta perspectivelor dezvoltarii economice a Transnistriei, a cooperarii cu Rusia, cu Uniunea Vamala si cu Uniunea Economica Euroasiatica, putem doar sa le salutam. Speram ca autoritatile moldovene nu vor impiedica relatiile externe libere ale Transnistriei", a spus Lavrov, potrivit Mediafax.

"Este evident ca actualul statut al Transnistriei nu ii permite sa adere la Uniunea Vamala sau la Uniunea Economica Euroasiatica, dar, conform Memorandumului din anul 1997, Tiraspolul are dreptul sa activitati economice externe libere, ceea ce inseamna comert liber si relatii de investitii cu Rusia si Europa", a insistat Lavrov. Republica Moldova a semnat in iunie un Acord de asociere cu Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri